Case study // Een prijswijziging op je website automatiseren

Op Black Friday kondigde ik aan dat ik geen kortingen zou doen, maar dat de prijs van het WebKick Traject omhoog zou gaan vanaf 1 januari 2024. Mensen die zich nog wilde inschrijven aan de huidige prijs konden dat tot en met 31 december middernacht. Daarna zouden de nieuwe prijzen gelden.

Probleem? 

Net zoals zovele andere mensen had ik op 31 december, je weet wel, Oudjaar, betere dingen te doen dan mijn landingspagina manueel aan te passen. Ha! Zijt maar zeker!

Prijswijziging automatiseren met de conditions van Divi

Maar gelukkig kon ik dat stukje automatiseren. Jawel.

Zelf werk ik met WordPress in combinatie met het Divi theme. Eén van de functionaliteiten van Divi zijn conditions. Daarmee kan je de “als dit… dan dat” logica toepassen op elementen. Ik stelde het zo in dat bepaalde elementen met de oude prijs getoond werden voor 31 december 2023 23u59 (ik ben altijd in de war op welke dag 00u00 net is, dus mijn middernacht is meestal een minuutje vroeger 😅). Andere elementen met de nieuwe prijs werden ingesteld zodat ze getoond werden na die datum.

Laat het me je even tonen in de onderstaande video:

Doorverwijzing instellen bij het betaalsysteem

Natuurlijk werk ik ook met een betaalsysteem, maar ook daarvoor bestond er een oplossing. Zelf werk ik met Plug&Pay als betaalsysteem. Ja, ik weet het, er zijn heel wat WordPress plugins die kunnen dienen als alternatief voor Plug&Pay, maar voorlopig hou ik het nog even bij die tool. In Plug&Pay kan je een timer zetten op betaalpagina’s. Eens de timer is afgelopen, gaat de betaalpagina automatisch doorverwijzen naar een andere pagina.

Dus in Plug&Pay zette ik een timer op de verschillende betaalpagina’s voor het WebKick Traject (ééntje per schaal) en liet de pagina’s doorverwijzen naar de nieuwe betaalpagina voor het WebKick Traject met de nieuwe prijs. Zo moest ik daar ook niet naar omkijken.

Pas op 1 januari ergens rond de middag heb ik eens snel een blik geworpen op de landingspagina om te zien of alle wijzigingen door waren gekomen. En uiteraard was dat het geval.

Moraal van het verhaal?

Je kan jezelf héél wat tijd en moeite besparen door je website te automatiseren. Er wordt heel veel aandacht besteed aan het automatiseren van tienduizend en één dingen binnen een bedrijf, maar automatisaties op websites hoort daar zelden tot nooit bij, terwijl die website net dient als jouw online salesperson. Een salesperson die 24u op 24, zeven dagen op zeven beschikbaar is.

Jouw website moet de juiste prijzen op de juiste moment weergeven. Het maakt niet uit of het een feestdag is of niet.

En daarom gebruik ik met veel plezier Divi, omdat zulke functionaliteiten er in verwerkt zijn. Geweldig toch?!

Vers bloed naar je website lokken

Uiteraard willen we allemaal graag meer bezoekers over onze virtuele vloer krijgen. Bezoekers zijn namelijk potentiële klanten, dus meer bezoekers zou moeten leiden tot meer conversie en verkoop, toch? Maar hoe zorg je er nu voor dat er meer mensen hun weg vinden naar jouw website? In dit e-boek vind je tal van tips die net ietsje verder gaan dan enkel en alleen "zorg dat je gevonden wordt in zoekmachines".

Birth Matters

Pin It on Pinterest

Share This