DIY Strategische Sessie

Een website bouwen is een beetje zoals een huis bouwen. In deze cursus leer ik je hoe jij de fundamenten legt voor jouw virtuele stek.

€97 excl. btw

DIY Strategische Sessie

Een website zonder strategie is een beetje als een auto zonder wielen

Een auto kan nog zo mooi zijn qua interieur en exterieur, als hij geen vier wielen, een motor en een stuur heeft, ga je er ook niet ver mee raken. En dat is het doel van een auto: rijden van punt a naar punt b.

Het doel van je website kan verkopen, informeren, leads genereren of nog iets anders zijn. Het maakt al niet uit. Als je niet werkt vanuit dat doel, dan mag het nog zo’n mooie website zijn, maar hij zal niet converteren. 

 • Je hebt een eigen website, maar die staat wat digitaal stof te vangen. Veel bezoekers komen er helaas niet langs. En als er dan toch bezoek over je virtuele vloer komt, dan blijkt het je mama te zijn. 
 • Bezoekers vinden hun weg wel naar je virtuele stek, maar ze doen er niets. Ze klikken wat rond en zijn dan weer weg. Ze kopen niet of schrijven zich niet in voor je nieuwsbrief.
 • Er hebben al verschillende van je klanten laten weten dat het toch wel even zoeken was voor ze de knop hadden gevonden om een afspraak met jou te boeken of voor ze het inschrijfformulier konden vinden voor die ene workshop.
 • Je aanbod is doorheen de jaren veranderd en je hebt je website gaandeweg willen aanpassen, maar daardoor is die website een zootje ongeregeld geworden waar bezoekers nooit de informatie terug vinden die ze zoeken.

Daarom doe ik aan het begin van ieder websiteproject dat ik doe, begin ik met een strategische sessie. Ik wil alles weten over het aanbod en de zaak van de persoon in kwestie voor ik een website begin uit te werken.

Ik wil weten wat het goedkoopste product is, maar ook het duurste is en alles daar tussen in. Ik wil weten welke diensten het beste verkopen en welke absoluut niet. Ik wil weten hoe bezoekers nu op de site komen en waar ze vandaan komen. Ik wil weten waar ze zichzelf én hun zaak zien over vijf jaar (ook al haat ik die vraag zelf met een ongeziene passie).

Ik wil weten hoe de website die ik voor hen bouw hun zaak zal veranderen en misschien zelfs hun leven.

Het is pas als ik al die dingen weet, dat ik een website kan maken die hun ideale klant aantrekt en hem hun aanbod voorschotelt op de juiste moment. Het is pas als ik het hele verhaal ken, dat ik een website kan bouwen die werkt en converteert.

€97 excl. btw

Wat levert deze DIY Strategische Sessie jou op?

Als er geen strategie is, dan is de kans groot dat je website een zootje ongeregeld is. Dat je bezoeker eindeloos moet zoeken achter dat ene stukje informatie dat hij zoekt. Of dat ene inschrijfformulier. Of die ene betaalknop.

En dan klikt hij weg.
Bye bye bezoeker. Bye bye potentiële klant.

Dat willen we natuurlijk niet. Nope. Nope.

 • Je hebt een duidelijk doel met je website en kan vanuit dat doel verder sleutelen aan je eigen website.
 • Je weet wie je wil bereiken via je je website én je weet hoe je die personen wil bereiken tijdens hun klantenreis.
 • Je helpt je bezoekers en (potentiële) klanten snel de informatie te vinden die ze zoeken op je website.
 • Je kan een audit doen van je bestaande website om ervoor te zorgen dat die beter converteert. Zo moet je geen helemaal nieuwe website gaan bouwen. 
 • Je ontdekt de truken van de foor als het aankomt op de opbouw van standaardpagina’s en elementen.

Wat komt er allemaal aan bod in deze DIY Strategische Sessie?

Jouw doel

Waarom doe jij wat je doet? Wat wil je dat jouw bezoeker doet op jouw website? Uiteraard heb jij een doel voor ogen met jou website. Eens dat dat doel duidelijk is, kan je er bezoekers naar toe leiden.

Je bezoeker

Wie bezoekt jouw website? Waar komt hij jou en je website tegen? Door je bezoeker beter te leren kennen, weet je ook waar hij naar op zoek is en kan je hem een duwtje in de juiste richting geven.

Jouw website

Misschien heb je al een bestaande website. Aan de hand van informatie die je uit je statistieken kan halen, ga je jouw website en je bezoeker beter leren kennen. 

Standaard opmaak pagina’s en elementen

Je moet het warm water niet opnieuw uitvinden, dus waarom niet werken met een pagina-opmaak die werkt? Dit zijn de truken van de foor.

Wireframes

Wireframes kan je vergelijken met de blauwdruk van een huis. Ze vormen een rode draad doorheen je websiteproject en zorgen ervoor dat je duidelijk kan communiceren met je copywriter, grafisch vormgever en webbouwer.

Grafische truukjes

Nee, je zal niet leren hoe je je website moet ontwerpen in deze cursus, maar ik geef je met veel plezier een aantal truukjes mee zodat je de aandacht van je bezoekers naar de juiste elementen kan leiden. 

€97 excl. btw

Welke tools gebruik je in deze cursus?

In deze cursus leer je hoe je wireframes maakt. Hiervoor laat ik je zien hoe je Figma gebruikt. Deze online tool kan je gratis gebruiken voor een beperkt aantal projecten.

Wat je krijgt als je je inschrijft voor deze DIY Strategische Sessie

 • Meteen toegang tot de cursus. De cursus bestaat zowel uit tekstmateriaal als videomateriaal, want soms is het makkelijker om bepaalde zaken uit te leggen via een screencast. Je kan deze cursus op je eigen tempo volgen zodat wanneer het even druk is, je toch niet achterloopt.
 • Huiswerk. Jawel. Huiswerk. Theorie is één ding, maar die theorie toepassen, daar ga je pas echt iets uit opsteken. De cursus zit dus boordevol met opdrachten die je kan toepassen.
 • Levenslang toegang tot de cursus. Als je volgend jaar in juni even niet meer weet hoe het net zat met die schreef aan letters, dan kan je de cursus er terug even bij nemen.
 • Les van een webbouwer en grafisch vormgeefster met meer dan tien jaar ervaring. Dat ben ik dus. Hallo. 😉  Ik laat je zien hoe ik zelf een huisstijl ontwerp voor een klant en deel natuurlijk met plezier alle trucjes die ik de afgelopen jaren heb geleerd.
€129

€97

Wanneer start de cursus?

Je krijgt meteen toegang tot de cursus, zo kan je er meteen in vliegen! 

Kathleen Verhetsel

Hey! Ik ben Kathleen

Ik help ondernemers van online bezoekers, klanten te maken door design strategisch in te zetten

Je snapt dat het oog ook wat wil en dat je wat tijd en energie moet steken in het visuele aspect van je zaak.

Na meer dan tien jaar voor een webbureau te hebben gewerkt als grafisch vormgeefster en daarna op zelfstandige basis, kan ik je wel wat kneepjes van het vak leren.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor deze cursus?

Uiteraard heb je een computer nodig waarmee je aan de slag kan gaan. Pen en papier komen ook altijd van pas om schetsen te maken.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

De rest van je leven. Of toch zolang er internet is en ik de cursussite kan hosten. In het geval dat er ooit een zombieapocalyps uitbreekt, dan kan het zijn dat je geen toegang meer hebt tot de cursus, maar dat lijkt me wel een uitzonderlijke situatie.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is ideaal voor iedereen die merkt dat zijn of haar website niet doet wat hij ervan verwacht. Dan is de kans groot dat de strategie achter je website niet helemaal op punt staat.

Kan ik op ieder moment beginnen aan deze cursus?

Yup! Je kan je eender wanneer inschrijven voor deze cursus en er meteen mee starten. 

Zin om je websitestrategie grondig aan te pakken?

€97 excl. btw

Pin It on Pinterest