Ontwerp je eigen merk

Ontwerp een eigen samenhangende en professioneel ogende huisstijl voor jouw zaak en maak indruk op je bezoekers en klanten.

Ontwerp je eigen merk

Een samenhangende huisstijl uitwerken is niet eenvoudig

We leven in een wereld die alsmaar visueler en visueler wordt. Mensen verkiezen social media kanalen zoals Facebook en Instagram boven het lezen van een lang blogbericht.

Geef toe, naar plaatjes kijken en tekstjes van drie lijnen lezen gaat een pak sneller en we hebben het allemaal druk druk druk.

Maar een mooie, samenhangende huisstijl zelf uitwerken is niet altijd even makkelijk.

 • Je kan zelf geen grafisch vormgever onder de arm nemen omdat je een beperkt budget hebt.
 • Je kan wel een template aanpassen in een tool zoals Canva, maar iets van nul maken, daar loop je helemaal op vast.
 • Je durft niet te beginnen aan je eigen huisstijl, omdat je niet weet hoe je kleuren moet kiezen die bij elkaar passen. Laat staan lettertypes.
 • Je graag een positieve indruk wil maken met een huisstijl die helemaal bij jou, je doelgroep én je merk past. Een potentiële klant beslist vaak in een paar seconden of hij met jou wil samenwerken of niet. Vaak speelt je visuele identiteit een grote rol in die beslissing.

En zo’n samenhangende huisstijl zorgt vaak voor een positieve eerste indruk bij mensen die voor het eerst in contact komen met je merk. Het maakt niet uit of dat via je Instagram, website of visitekaartje gebeurt

Tijdens die eerste seconden dat een bezoeker op je website of op één van je social media terecht komt, gaat hij beslissen of jij een merk bent waarmee hij wil samenwerken. Misschien gebeurt dat proces niet altijd even bewust, maar die eerste seconden zijn cruciaal. Dus moet je er het beste van zien te maken!

Misschien heb je al verschillende pogingen ondernomen om zelf aan de slag te gaan met je huisstijl, maar werd het nooit wat. Een cursus als Ontwerp Je Eigen Merk kan je dan een duwtje in de rug geven om er iets geweldigs van te maken. 

Wat levert Ontwerp je eigen merk jou op?

Helaas kan ik je niet beloven dat je opeens een topdesigner gaat worden. Grafisch vormgeving is een kwestie van “oefening baart kunst”, maar deze cursus kan zeker een duwtje in de rug geven.

 • Je kan je eigen huisstijl maken en dat moet daarom niet alleen de huisstijl zijn van het project waaraan je momenteel werkt.
 • Je hebt een goede basis grafisch vormgeving en kan deze toepassen op tal van zaken gaande van banners voor social media pagina’s tot visitekaartjes en flyers.
 • Je maakt een professionele indruk een professionele indrukop je bezoekers en (potentiële) klanten.
 • Je ontdekt een arsenaal aan tools die je voor allerhande grafische doeleinden kan gebruiken.
 • Je krijgt de kans om de wereld weer een beetje mooier te maken met je kennis van grafische vormgeving.

Wat komt er allemaal aan bod in Ontwerp je eigen Merk?

fas|fa-dice|

Module 1: De regeltjes van het spel

Een beetje kennis van typografie en kleurenleer heeft nooit iemand kwaad gedaan.

fas|fill-drip|

Module 2:
Een huisstijl voor jouw merk

Hoe begin je daar nu eigenlijk aan, aan zo’n huisstijl? Hoe kies je kleuren die bij jou, maar ook bij je doelgroep passen? Hoe breng je een boodschap over in een beeld?

fas|fa-laptop|

Module 3:
De website

In deze module passen we al je harde werk uit de vorige module toe op je website. Het maakt niet uit of die website een blog is of een heus online visitekaartje.

fas|fa-comment-dots|

Module 4:
Social media

Social media zijn niet meer weg te denken en ook daar moet je de lijn van je huisstijl doortrekken.

fas|fa-print|

Module 5:
Print

Ze zeggen wel eens dat print dood is, maar niets is minder waar. Visitekaartjes komen altijd van pas en je weet nooit dat je een keer een flyer moet maken om een event aan te kondigen.

fas|fa-camera-retro|

Module 6:
Fotografie

Een beeld zegt meer dan duizend woorden, dus dan is het niet geheel onbelangrijk dat je beelden en foto’s er ook heel verzorgd uitzien.

Nele
Aan de hand van de tips in de cursus ben ik stap voor stap mijn ideeën gaan uitzetten. De schets voor mijn logo’s maakte ik zelf, maar ik liet die verder uittekenen door een kennis. Ik probeer zeker de regels in het achterhoofd te houden en dankzij jouw cursus ben ik ook verschillende programma’s zoals Canva beter gaan ontdekken. De cursus was een mooie houvast voor een beginnend ondernemer die verder weinig kaas gegeten heeft van alle digitale toepassingen en social media.
An
Ontwerp je eigen merk gaf me de basis om zelf aan de slag te gaan met mijn eigen personal branding. Dankzij deze cursus kon ik mijn eigen logo en huisstijl ontwikkelen voor de start van mijn eigen onderneming, zonder direct zware investeringen te doen.
Kathleen legt alles heel duidelijk uit, met voldoende achtergrondinformatie zodat je echt de principes van grafische vormgeving leert kennen en je volledig zelfstandig aan de slag kan.

Welke tools gebruik je in deze cursus?

We gaan zelf aan de slag met Affinity Designer, een tool die even krachtig is als Adobe Illustrator en Photoshop, maar waarvoor je éénmalig €51,99 betaalt. Dit zit niet inbegrepen in de cursusprijs! 

De theorie die je krijgt in deze cursus en de werkwijze die ik je laat zien, kan je uiteraard evengoed toepassen in Canva, Photoshop, GIMP of andere grafische software.

Wat je krijgt als je je inschrijft voor Ontwerp je eigen merk

 • Toegang tot de cursus vanaf 10 mei 2021. De cursus bestaat zowel uit tekstmateriaal als videomateriaal, want soms is het makkelijker om bepaalde zaken uit te leggen via een screencast. Je kan deze cursus op je eigen tempo volgen zodat wanneer het even druk is, je toch niet achterloopt.
 • Toegang tot een besloten Facebookgroep waar je lief en leed kan delen met andere deelnemers. En de resultaten van je opdrachten natuurlijk ook. In die besloten Facebookgroep probeer ik jou de nodige richtlijnen te geven op het werk dat je daar deelt. Kwestie dat je ook wat sturing krijgt en niet in het wilde weg gaat ontwerpen. Voor je het weet ben je dan Comic Sans aan het gebruiken en nee… Daar doen we niet aan mee.
 • Huiswerk. Jawel. Huiswerk. Theorie is één ding, maar die theorie toepassen, daar ga je pas echt iets uit opsteken. De cursus zit dus boordevol met opdrachten die je kan toepassen.
 • Levenslang toegang tot de cursus. Als je volgend jaar in juni even niet meer weet hoe het net zat met die schreef aan letters, dan kan je de cursus er terug even bij nemen.
 • Les van een grafisch vormgever met meer dan tien jaar ervaring. Dat ben ik dus. Hallo. 😉  Ik laat je zien hoe ik zelf een huisstijl ontwerp voor een klant en deel natuurlijk met plezier alle trucjes die ik de afgelopen jaren heb geleerd.

Prijzen zijn excl. btw

Wanneer start de cursus?

Op dinsdag 25 mei krijg je toegang tot de cursus, maar je kan je alvast inschrijven via de bovenstaande knoppen.

De inschrijvingen sluiten op 24 mei om 21u. 

Kathleen Verhetsel

Hey! Ik ben Kathleen

Ik help ondernemers van online bezoekers, klanten te maken door design strategisch in te zetten

Je snapt dat het oog ook wat wil en dat je wat tijd en energie moet steken in het visuele aspect van je zaak.

Na meer dan tien jaar voor een webbureau te hebben gewerkt als grafisch vormgeefster en daarna op zelfstandige basis, kan ik je wel wat kneepjes van het vak leren.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor deze cursus?

Uiteraard heb je een computer nodig waarmee je aan de slag kan gaan. Pen en papier komen ook altijd van pas om schetsen te maken.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

De rest van je leven. Of toch zolang er internet is en ik de cursussite kan hosten. In het geval dat er ooit een zombieapocalyps uitbreekt, dan kan het zijn dat je geen toegang meer hebt tot de cursus, maar dat lijkt me wel een uitzonderlijke situatie.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is ideaal voor iedereen die zijn blog of zelfstandige activiteit een professionelere uitstraling wil geven, maar misschien niet het nodige budget heeft om een grafisch vormgever onder de arm te nemen. De cursus is heel hard gericht op het maken van een huisstijl, dus als je bijvoorbeeld illustraties wil leren maken dan is deze cursus niet zo relevant.

Kan ik op ieder moment beginnen aan deze cursus?

Helaas niet. Het is makkelijker voor mij als lesgever om een kleine groep mensen op te volgen. Daardoor open ik de deuren voor deze cursus maar een aantal keer per jaar. Zo kan ik mijn tijd en energie steken in het beantwoorden van vragen en het geven van feedback. Als je als eerste wil weten wanneer de deuren van de cursus opnieuw worden geopend, dan raad ik je ten zeerste aan om je e-mailadres achter te laten. Zo kom je terecht op de wachtlijst en de mensen die op de wachtlijst staan, krijgen als eerste te horen wanneer het weer zover is.

Kan ik in schrijven betalen?

Yes! Je kan de cursus in één keer betalen of je kan kiezen om de cursus in termijnen te betalen. Als je doorklikt op de “schrijf mij in” knop onder de formulie die je kiest, kan je daar de exacte bedragen zien.

Is er een extra kost verbonden aan gespreid betalen?

Nee. Daar doen we niet aan mee. Als je kiest om in schijven te betalen, dan komt er geen extra kost bij kijken.

Moet ik Affinity Designer aanschaffen?

Nee. Je moet niks. Ik gebruik de tool in deze cursus omdat het naar prijs/kwaliteit een superinvestering is. Maar je kan evengoed aan de slag met bijvoorbeeld Canva of een andere tool als je daar al meer ervaring mee hebt.

Help! Ik heb een vraag die hier niet tussen staat

Geen probleem. Stuur een bericht via het contactformulier en ik probeer je zo snel mogelijk verder te helpen. 

Wachtlijst Ontwerp je eigen merk

Wil jij graag als eerste op de hoogte gebracht worden wanneer Ontwerp je eigen merk zijn deuren opent? Zet je dan snel op deze wachtlijst. 

Zin om je huisstijl grondig aan te pakken?