Dagen

:

Uren

:

Minuten

:

Seconden

WebKick traject

Kickstart jouw website en ga aan de slag met WordPress en Divi. Voor je het weet heb je zélf een strategische website gebouwd die van bezoekers trouwe klanten maakt. 

€897 excl. btw (of betaal in schijven)
Ontwerp je eigen merk

Er komt zo veel kijken bij je eigen website bouwen

Zelf een website op poten zetten is niet altijd even evident. Waar begin je? Waar moet je mee rekening houden? En hoe werken al die systemen eigenlijk? Er komt zoveel kijken bij het maken van een website die converteert. Dus dan begin je er liever niet aan, want je ziet door de bomen het bos niet meer.

 • Je hebt in het verleden al zelf geprobeerd om een website te bouwen. Dat heeft je bloed, zweet en tranen gekost. Hij staat er nu wel, die website, maar zodra je er iets aan wil aanpassen, loopt er van alles mis.
 • Je hebt ooit zelf een website gebouwd op een bepaald platform en je loopt nu tegen de grenzen aan van de mogelijkheden.
 • Je weet dat je een website nodig hebt als ondernemer en je beseft dat zo’n website véél meer kan zijn dan gewoon een online visitekaartje, maar je durft er niet aan te beginnen. Alle informatie die je er al over hebt opgezocht, zorgt ervoor dat je nogal overweldigd geraakt en er dan maar gewoon NIET aan begint.
 • Je bent online keihard aanwezig op social media met jouw bedrijf, maar begrijpt dat énkel zaken doen via de platformen die anderen aanbieden, misschien niet de slimste zet is. Je vindt dat het hoog tijd wordt voor een eigen website.
 • Je betaalt eigenlijk veel te veel voor die ene tool waarmee je snel landingspagina’s kan maken, maar kent helaas geen alternatief.

Alle wegen leiden naar Rome, maar online leiden alle wegen naar jouw website. Of je nu superactief bent op social media of net helemaal niet, uiteindelijk komen potentiële klanten altijd even een kijkje nemen op je website. Ze lezen je er je landingspagina’s voor je diensten en producten. Ze schrijven zich er in voor je nieuwsbrief. Ze contacteren je er via je het contactformulier. Ze boeken er een kennismakingsgesprek. Enzovoort en zo verder.

Een website is en blijft anno 2021 nog steeds een must. Hoe je het ook draait of keert, het blijft één van de belangrijkste online raakpunten met potentiële klanten. Dus die website kan maar beter logisch in elkaar zitten, toegankelijk zijn én er ook nog eens mooi uitzien, want het oog wil ook wat.

€897 excl. btw (of betaal in schijven)

Wat levert dit traject jou op?

Helaas kan ik je niet van de ene dag op de andere zomaar omtoveren in een webdesigner en webbouwer van wereldformaat.

Maar ik kan je wel dat duwtje in de rug geven en mijn kennis met jou delen om het allerbeste te maken van jouw website.

 • Je legt een sterk fundament voor je website door eerst strategisch na te denken over je website. Een website zonder strategie erachter is gewoon een mooi prentje op het internet.
 • Je hebt een goede basis grafische vormgeving voor het web. Hierdoor ga je nooit meer twijfelen over welke lettertypes leesbaar zijn, welke kleuren je best wel (of net niet) gebruikt op je site en leer je werken met een grid.
 • Je kan in een handomdraai nieuwe pagina’s aanmaken op je website zonder dat je schrik moet hebben dat je iets kapot zal maken. Je maakt in een paar minuten tijd een nieuwe landingspagina aan voor die nieuwe cursus die je wil aanbieden, je voegt blogberichten toe mét concrete call to actions alsof het niets is,…
 • Je maakt een website die vlot toegankelijk is op een computer, een tablet en op een smartphone. En alle mogelijke beeldformaten tussenin. Het maakt niet uit waar je bezoeker je website bezoekt, hij zal vlot leesbaar zijn. 
 • Je maakt een professionele indruk op je bezoekers en potentiële klanten. Hierdoor zullen zij sneller geneigd zijn om met jou in zee te gaan.
 • Je leert hoe je veelgebruikte tools kan integreren met je website. Denk daarbij aan een Calendly calendar toevoegen aan jouw website zodat mensen snel een afspraak met jou kunnen boeken.
 • Je weet hoe je je eigen website moet onderhouden en gezond moet houden.
 • BONUS // Je krijgt een flinke basis SEO en schrijven voor het web mee, want die teksten voor je website, die gaan zichzelf niet schrijven.
 • BONUS // Je weet hoe je je statistieken van je website kan lezen en wat voor waardevolle informatie je allemaal uit die statistieken kan filteren om zo je website nog beter te maken.

Kan ik extra one-on-one begeleiding krijgen?

Dat is zeker mogelijk. Tijdens het betalingsproces kan je kiezen op credits aan te schaffen. Iedere credit komt overeen met een call van een halfuur via Zoom en je kiest natuurlijk zelf wanneer je deze credits inzet. Dat kan zijn om je strategie te bepalen, om je wireframes na te kijken, maar dat kan evengoed zijn om je site mee helpen live te zetten. 

Wat komt er allemaal aan bod tijdens het WebKick traject?

Module 1: Strategie

Je hebt het me waarschijnlijk al verschillende keren horen zeggen: een website zonder strategie is gewoon een mooi prentje. In deze eerste module gaan we lang en hard kijken naar het doel van je website.

Module 2:
Wireframes

We gaan aan de slag met alle informatie die we tijdens module 1 hebben verzameld en gaan deze informatie nu concretiseren door ze in wireframes te gieten. Deze wireframes zijn de blauwdruk voor de website die we gaan maken.

Module 3:
Design

Het oog wil ook wat natuurlijk en daarom laat ik in deze module wat grafische kennis op je los die vooral van toepassing is op web.

Module 4:
Testomgeving opzetten

Je wil je site uiteraard in alle rust en stilte uitwerken zonder dat er allemaal nieuwgierige oogjes meekijken. Uiteraard. Daarom leer ik je hoe je een testomgeving kan opzetten. Heb je al een bestaande WordPress site? Dan laat ik je zien hoe je je bestaande blogberichten etc. kan overzetten.

Module 5:
Must have plugins

Voor ik je helemaal los laat gaan met Divi, laat ik je eerst nog een arsenaal van plugins installeren. Deze plugins zorgen ervoor dat de basisinstallatie alleen nog maar krachtiger wordt.

Module 6:
Uitwerking met Divi

We komen eindelijk aan bij the good stuff: prutsen met Divi. Ik leer je Divi een beetje beter kennen zodat jij er mee aan de slag kan om je eigen website mee uit te bouwen.

Module 7:
De Divi bibliotheek

Eén van de krachtigste features binnen Divi is de Divi bibliotheek. Hierin kan je elementen die je vaak gebruikt opslaan zodat je ze niet iedere keer opnieuw vanaf nul moet vormgeven als je ze nodig hebt.

Module 8:
De Divi themabouwer

Met de Divi themabouwer kan je jouw website nog zotter dingen laten doen zoals bijvoorbeeld bepaalde call to actions laten zien op relevante pagina’s, maar niet op andere pagina’s.

Module 9:
Je website live zetten

Allemaal goed en wel, zo’n website op een testomgeving, maar op een bepaald moment wil je natuurlijk ook dat het grote publiek jouw site kan bezoeken. Ah ja. De hoogste tijd om je werk te delen met de wereld!

Module 10:
Onderhoud

Proficiat! Je website staat nu live! Maar een WordPress website vraagt wat onderhoud. Ik deel in deze module de tips en tricks met jou om je website gezond te houden.

Wat komt er niet aan bod?

Daarover kan ik kort zijn: je leert een basis website maken. Alles wat met e-commerce te maken heeft, dat is een heel verhaal op zich, dus dat kaart ik niet aan in deze cursus.

€897 excl. btw (of betaal in schijven)

Welke tools gebruik je in deze cursus?

In deze cursus leer ik je werken met WordPress en Divi. Om je eigen website te hosten ga je zelf een domeinnaam en hosting moeten voorzien. Als je het nu hoort donderen in Keulen: no worries. Ik geef je de nodige tips rond domeinnamen en hosting tijdens de eerste module van de cursus.

Wat je krijgt als je je inschrijft voor het WebKick traject

 • Toegang tot de cursus vanaf 17 januari 2022. De cursus bestaat zowel uit tekstmateriaal als videomateriaal, want soms is het makkelijker om bepaalde zaken uit te leggen via een screencast. Je kan deze cursus op je eigen tempo volgen zodat wanneer het even druk is, je toch niet achterloopt.
 • Huiswerk. Jawel. Huiswerk. Theorie is één ding, maar die theorie toepassen, daar ga je pas echt iets uit opsteken. De cursus zit dus boordevol met opdrachten die je kan toepassen.
 • Eén jaar toegang tot de cursus. Je krijgt één jaar lang toegang tot de cursus. Dat geeft je ruim voldoende tijd om aan de slag te gaan met je teksten, je wireframes en de uitwerking van je website.
 • Een Divi API key ter waarde van $249. Hierdoor krijg je alle updates van Divi. Komt Divi met nieuwe features op de proppen? Dan krijg jij die ook door deze key.
 • Eerste lichting. Het is de eerste keer dat ik deze cursus geef en jij zal dus mee kunnen bepalen waar de focus op zal liggen. Dat is één van de grote voordelen van de eerste lichting te zijn. De modules zijn er, maar moesten er gaandeweg andere zaken de kop opsteken, dan kan jij dat onderwerp naar voren schuiven om mee aan de slag te gaan.
 • Les van een enthousiaste vaknerd. Dat ben ik dus. Hallo. 😉 Mijn eerste website maakte ik toen ik vijftien was. Later draaide ik meer dan tien jaar mee als webdesigner binnen een webbureau en maakte tal van websites voor grote spelers. Sinds 2018 maak ik websites voor andere ondernemers als zelfstandige.

Dagen

:

Uren

:

Minuten

:

Seconden

Wanneer start de cursus?

De cursus start op maandag 17 januari 2022. Ideaal dus als je goede voornemen is om in het jaar 2022 ein-de-lijk eens werk te maken van je website. Iedere twee weken wordt er een nieuwe module vrijgegeven. Zo kan je als je het tempo van de cursus volgt tegen mei 2022 je website klaar hebben.

Kathleen Verhetsel

Hey! Ik ben Kathleen

Ik help ondernemers van online bezoekers, klanten te maken door design strategisch in te zetten

Je snapt dat het oog ook wat wil en dat je wat tijd en energie moet steken in het visuele aspect van je zaak.

Na meer dan tien jaar voor een webbureau te hebben gewerkt als grafisch vormgeefster en daarna op zelfstandige basis, kan ik je wel wat kneepjes van het vak leren.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor deze cursus?

Uiteraard heb je een computer nodig waarmee je aan de slag kan gaan. Pen en papier komen ook altijd van pas om schetsen te maken en om de nodige ideeën op te schrijven.

Om je website live te zetten en toegankelijk. temaken voor het grote publiek, heb je een domeinnaam en hosting nodig.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

Ik heb toegang tot deze cursus beperkt tot één jaar omdat Divi regelmatig nieuwe mogelijkheden toevoegt. Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk van die opties met jou delen in deze cursus, maar ik kan niet alles om de twee weken updaten (en believe you me, de laatste tijd zijn de mensen achter Divi om de twee weken interessante updates aan het doen). Ieder jaar herbekijk ik de cursus en voeg ik de relevantste mogelijkheden toe.

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is ideaal voor iedereen die een website wil waar een duidelijke strategie achter zit én die een website wil die er professioneel uitziet zonder duizenden euro’s uit te geven aan een website op maat. 

Kan ik op ieder moment beginnen aan deze cursus?

Helaas niet. Het is makkelijker voor mij als lesgever om een kleine groep mensen op te volgen. Daardoor open ik de deuren voor deze cursus maar een aantal keer per jaar. Zo kan ik mijn tijd en energie steken in het beantwoorden van vragen en het geven van feedback. Als je als eerste wil weten wanneer de deuren van de cursus opnieuw worden geopend, dan raad ik je ten zeerste aan om je e-mailadres achter te laten. Zo kom je terecht op de wachtlijst en de mensen die op de wachtlijst staan, krijgen als eerste te horen wanneer het weer zover is.

Kan ik in schrijven betalen?

Yes! Je kan de cursus in één keer betalen of je kan kiezen om de cursus in termijnen te betalen. Als je doorklikt op de “schrijf mij in” knop kan je daar de exacte bedragen zien.

Is er een extra kost verbonden aan gespreid betalen?

Nee. Daar doen we niet aan mee. Als je kiest om in schijven te betalen, dan komt er geen extra kost bij kijken.

Moet ik zelf Divi aanschaffen?

Nee. Je krijgt van mij een API key die je kan gebruiken voor jouw project. 

Help! Ik heb een vraag die hier niet tussen staat

Geen probleem. Stuur een bericht via het contactformulier en ik probeer je zo snel mogelijk verder te helpen. 

Zin om je website grondig aan te pakken in het nieuwe jaar?

€897 excl. btw (of betaal in schijven)