WebKick traject

Bouw je eigen website met Divi en WordPress zonder technische kennis! 

Kickstart jouw website en ga aan de slag met WordPress en Divi. Voor je het weet heb je zélf een strategische website gebouwd die van bezoekers trouwe klanten maakt. 

vanaf €698 excl. btw (of betaal in schijven vanaf €116,50 excl. btw)

DIY Strategische Sessie

Er komt zo veel kijken bij je eigen website bouwen

Zelf een website op poten zetten is niet altijd even evident. Waar begin je? Waar moet je mee rekening houden? En hoe werken al die systemen eigenlijk? Er komt zoveel kijken bij het maken van een website die converteert. Dus dan begin je er liever niet aan, want je ziet door de bomen het bos niet meer.

 • Je hebt in het verleden al zelf geprobeerd om een website te bouwen. Dat heeft je bloed, zweet en tranen gekost. Hij staat er nu wel, die website, maar zodra je er iets aan wil aanpassen, loopt er van alles mis.
 • Je hebt ooit zelf een website gebouwd op een bepaald platform en je loopt nu tegen de grenzen aan van de mogelijkheden.
 • Je weet dat je een website nodig hebt als ondernemer en je beseft dat zo’n website véél meer kan zijn dan gewoon een online visitekaartje, maar je durft er niet aan te beginnen. Alle informatie die je er al over hebt opgezocht, zorgt ervoor dat je nogal overweldigd geraakt en er dan maar gewoon NIET aan begint.
 • Je bent online keihard aanwezig op social media met jouw bedrijf, maar begrijpt dat énkel zaken doen via de platformen die anderen aanbieden, misschien niet de slimste zet is. Je vindt dat het hoog tijd wordt voor een eigen website.
 • Je betaalt eigenlijk veel te veel voor die ene tool waarmee je snel landingspagina’s kan maken, maar kent helaas geen alternatief.

Alle wegen leiden naar Rome, maar online leiden alle wegen naar jouw website. Of je nu superactief bent op social media of net helemaal niet, uiteindelijk komen potentiële klanten altijd even een kijkje nemen op je website. Ze lezen je er je landingspagina’s voor je diensten en producten. Ze schrijven zich er in voor je nieuwsbrief. Ze contacteren je er via je het contactformulier. Ze boeken er een kennismakingsgesprek. Enzovoort en zo verder.

Een website is en blijft anno 2021 nog steeds een must. Hoe je het ook draait of keert, het blijft één van de belangrijkste online raakpunten met potentiële klanten. Dus die website kan maar beter logisch in elkaar zitten, toegankelijk zijn én er ook nog eens mooi uitzien, want het oog wil ook wat.

vanaf €698 excl. btw (of betaal in schijven vanaf €116,50 excl. btw)

Wat levert dit traject jou op?

Helaas kan ik je niet van de ene dag op de andere zomaar omtoveren in een webdesigner en webbouwer van wereldformaat.

Maar ik kan je wel dat duwtje in de rug geven en mijn kennis met jou delen om het allerbeste te maken van jouw website.

 • Je legt een sterk fundament voor je website door eerst strategisch na te denken over je website. Een website zonder strategie erachter is gewoon een mooi prentje op het internet.
 • Je hebt een goede basis grafische vormgeving voor het web. Hierdoor ga je nooit meer twijfelen over welke lettertypes leesbaar zijn, welke kleuren je best wel (of net niet) gebruikt op je site en leer je werken met een grid.
 • Je kan in een handomdraai nieuwe pagina’s aanmaken op je website zonder dat je schrik moet hebben dat je iets kapot zal maken. Je maakt in een paar minuten tijd een nieuwe landingspagina aan voor die nieuwe cursus die je wil aanbieden, je voegt blogberichten toe mét concrete call to actions alsof het niets is,…
 • Je maakt een website die vlot toegankelijk is op een computer, een tablet en op een smartphone. En alle mogelijke beeldformaten tussenin. Het maakt niet uit waar je bezoeker je website bezoekt, hij zal vlot leesbaar zijn.
 • Je maakt een professionele indruk op je bezoekers en potentiële klanten. Hierdoor zullen zij sneller geneigd zijn om met jou in zee te gaan.
 • Je leert hoe je veelgebruikte tools kan integreren met je website. Denk daarbij aan een Calendly calendar toevoegen aan jouw website zodat mensen snel een afspraak met jou kunnen boeken.
 • Je weet hoe je je eigen website moet onderhouden en gezond moet houden.
 • BONUS // Je krijgt een flinke basis SEO en schrijven voor het web mee, want die teksten voor je website, die gaan zichzelf niet schrijven.
 • BONUS // Je weet hoe je je statistieken van je website kan lezen en wat voor waardevolle informatie je allemaal uit die statistieken kan filteren om zo je website nog beter te maken.

Wat anderen zeggen over het WebKick Traject

Ondanks dat ik al eerder een eigen website met Divi had gemaakt, heb ik nog veel bijgeleerd in het Webkick Traject. Ik had nog nooit zo stilgestaan bij de strategische kant van mijn website en was heel blij te ontdekken dat Kathleen daar heel veel kennis over deelt in de cursus. Bovendien leerde ik het bouwen van mijn website stap voor stap aan te pakken: eerst nadenken over de strategie en de blauwdruk van mijn website, voordat ik enthousiast aan de slag ging met kleurtjes en tierlantijntjes. Ik ben super trots op het resultaat!

– Kim De Ridder // Psychopraat.be

Het WebKicktraject van Kathleen was de cursus waar ik al jaren op wachtte. Zelf een website leren maken, stap voor stap, zonder te willen rennen of springen en zonder het allemaal zelf te moeten uitzoeken. Dat wilde ik al lang. Dankzij Kathleen ontdekte ik (deels) een nieuwe wereld. WordPress was door het bloggen geen nobele onbekende, maar toch gingen er nog vele verborgen deurtjes open die ik niet eens wist zijn. De cursus kapt je hele parcours in behapbare brokjes zonder je te overweldigen. En als je even vastzit? Dan kan je rekenen op de hulp van Kathleen om je weer op weg te zetten. Ik heb nog een aantal stapjes te zetten, maar ik heb intussen wel al geweldig veel opgestoken uit de cursus. Ik kan het traject alleen maar aanraden aan iedereen die graag zelf zijn/haar website in handen blijft houden en niet afhankelijk wil zijn van een techneut om de belangrijkste dingen van je website op poten te zetten.

– Katrien Wittemans // Perfect-imperfect.be

vanaf €698 excl. btw (of betaal in schijven vanaf €116,50 excl. btw)

Welke tools gebruik je in deze cursus?

In deze cursus leer ik je werken met WordPress en Divi. Om je eigen website te hosten ga je zelf een domeinnaam en hosting moeten voorzien. Als je het nu hoort donderen in Keulen: no worries. Ik geef je de nodige tips rond domeinnamen en hosting tijdens de eerste module van de cursus.

Wat is Divi eigenlijk?

Nieuwsgierig naar wat Divi is en hoe het werkt? In de onderstaande demo laat ik je al een paar zaken zien die mogelijk zijn met Divi.

Wat komt er allemaal aan bod tijdens het WebKick traject?

Module 1: Strategie

Je hebt het me waarschijnlijk al verschillende keren horen zeggen: een website zonder strategie is gewoon een mooi prentje. In deze eerste module gaan we lang en hard kijken naar het doel van je website.

Module 2:
Wireframes

We gaan aan de slag met alle informatie die we tijdens module 1 hebben verzameld en gaan deze informatie nu concretiseren door ze in wireframes te gieten. Deze wireframes zijn de blauwdruk voor de website die we gaan maken.

Module 3:
Design

Het oog wil ook wat natuurlijk en daarom laat ik in deze module wat grafische kennis op je los die vooral van toepassing is op webdesign.

Module 4:
Testomgeving opzetten

Je wil je site uiteraard in alle rust en stilte uitwerken zonder dat er allemaal nieuwgierige oogjes meekijken. Uiteraard. Daarom leer ik je hoe je een testomgeving kan opzetten. Heb je al een bestaande WordPress site? Dan laat ik je zien hoe je je bestaande blogberichten etc. kan overzetten.

Module 5:
Must have plugins

Voor ik je helemaal los laat gaan met Divi, laat ik je eerst nog een arsenaal van plugins installeren. Deze plugins zorgen ervoor dat de basisinstallatie alleen nog maar krachtiger wordt.

Module 6:
Uitwerking met Divi

We komen eindelijk aan bij the good stuff: prutsen met Divi. Ik leer je Divi een beetje beter kennen zodat jij er mee aan de slag kan om je eigen website mee uit te bouwen.

Module 7:
De Divi bibliotheek

Eén van de krachtigste features binnen Divi is de Divi bibliotheek. Hierin kan je elementen die je vaak gebruikt opslaan zodat je ze niet iedere keer opnieuw vanaf nul moet vormgeven als je ze nodig hebt.

Module 8:
De Divi themabouwer

Met de Divi themabouwer kan je jouw website nog zottere dingen laten doen zoals bijvoorbeeld bepaalde call to actions laten zien op relevante pagina’s, maar niet op andere pagina’s.

Module 9:
Je website live zetten

Allemaal goed en wel, zo’n website op een testomgeving, maar op een bepaald moment wil je natuurlijk ook dat het grote publiek jouw site kan bezoeken. Ah ja. De hoogste tijd om je werk te delen met de wereld!

Module 10:
Onderhoud

Proficiat! Je website staat nu live! Maar een WordPress website vraagt wat onderhoud. Ik deel in deze module de tips en tricks met jou om je website gezond te houden.

Wat komt er niet aan bod?

Daarover kan ik kort zijn: je leert een basis website maken. Alles wat met e-commerce te maken heeft, dat is een heel verhaal op zich, dus dat kaart ik niet aan in deze cursus.

vanaf €698 excl. btw (of betaal in schijven vanaf €116,50 excl. btw)

Kan ik extra begeleiding krijgen van jou? 

Er zijn een aantal mogelijkheden voorzien om je vragen te stellen: een community, de coworksessies,… Wil je toch nog gepersonaliseerde begeleiding? Dan kan je altijd extra credits aankopen. Met zo’n credit kan je een Zoom inplannen van een halfuur met mij. Zo kan je one-on-one je vragen stellen of eens brainstormen over je website om die nog beter te maken!

Schrijf je nu in voor het WebKick Traject!

Zin om er meteen in te vliegen? Met de groepsoptie krijg je meteen toegang tot de cursus en kan je dus direct aan de slag.

 • Toegang tot het leerplatform met al het video- en bonusmateriaal
 • Divi licentie key twv $249
 • Toegang tot de besloten community waar je lief en leed kan delen met de andere WebKickers
 • 1x per maand een online co-work sessie gedurende twaalf maanden
 • De cursus wordt regelmatig aangevuld met een extra masterclass, extra lessen,… Tot deze extra’s krijg je ook sowieso toegang.

Het WebKick Traject werkt met een betaal-wat-je-kan-veroorloven systeem

Een website is een belangrijke marketing tool voor ieder bedrijf en iedere organisatie, ongeacht hoe groot dat bedrijf of die organisatie is. Daarom werk ik voor het WebKick Traject met schalen zodat je met eender welk budget je kan inschrijven voor deze cursus en werk kan maken van een website die jouw bedrijf of organisatie kan helpen groeien.

Hieronder vind je de drie schalen. Jij kiest zelf welke schaal het best aansluit bij jou en je bedrijf of organisatie. De richtlijnen bij iedere schaal kunnen je mee helpen je keuze te bepalen. In iedere schaal krijg je toegang tot dezelfde cursus en dezelfde extra’s.

Schaal 1

 • Je bent al wat langer aan het ondernemen waardoor je een inkomen hebt waarmee je comfortabel rondkomt
 • In principe heb je genoeg budget om een webbouwer onder de arm te nemen, maar je wil jezelf creatief en technisch graag uitdagen door het maken van een website
 • Door voor deze optie te kiezen, steun je de mensen uit Schaal 3 door een soort van “pay it forward” te doen. 

€1445

(of 3 x €482 of 6 x €241 excl. btw)

Schaal 2

 • Je bent niet aan je proefstuk toe als het aankomt op ondernemen, maar die eerste website doet z’n ding niet meer
 • Je weet dat het nu de uitgelezen moment is om werk te maken van je website, want je staat op het punt om te groeien en die nieuwe website gaat je daar serieus bij helpen.
 • Je krijgt wel wat inkomsten, maar deze cursus gaat nog altijd voelen als een investering, niet als een kleine uitgave

€1197

(of 3 x €399 of 6 x €199,50 excl. btw)

Schaal 3

 • Je bent een starter (minder dan 6 maanden bezig in hoofdberoep of bijberoep) of je bent een kleine vzw die mensen helpt zich verder te ontplooien of zorgt voor meer kansen voor mensen die ze anders misschien niet zouden krijgen.
 • Je hebt niet de budgetten om een webbouwer onder de arm te nemen, maar beseft dat een website wel een grote impact kan maken voor jouw bedrijf of organisatie.
 • Je hebt wél genoeg tijd, energie én goesting om je vast te bijten in het uitwerken van je eigen website.

€698

(of 3 x €233 of 6 x €116,50 excl. btw)

Bonussen

Bovenop de toegang tot de cursus krijg je ook nog enkele extraatjes. Kwestie van je eens goed in de watten te leggen hé!

Amina template voor WordPress en Divi

Template twv €247

De Amina template

Breekt het zweet je uit als je denkt over je website helemaal vanaf nul beginnen? No worries. Ik ontwierp deze template voor online ondernemers die langs de ene kant one-on-one trajecten aanbieden en langs de andere kant groepstrajecten zoals online cursussen. En zelfs als je niet tot die doelgroep behoort kan je er nog altijd de nodige elementen uit halen, personaliseren en die gebruiken op je eigen website. 

Deze template is een geweldig startpunt om te beginnen aan je eigen website. Ik bundelde in deze template al mijn kennis rond design én online ondernemen. Zo krijg je maar liefst 12 pagina’s die al voor jou ontworpen zijn.

Een zeer waardevol bonus om mee aan de slag te gaan dus!

Mini-cursus twv €49

Schrijven voor het web en het belang van SEO

Je denkt ongetwijfeld dat schrijven gewoon schrijven is. Je weet wel, wat woorden achter elkaar zetten, hier en daar een leesteken toevoegen en done. Maar niets is minder waar.

Als je een mailtje schrijft naar je beste vriendin, dan gebruik je ongetwijfeld andere woorden en ben je een pak informeler dan wanneer je een mail schrijft naar een zakelijke klant. Zo is een tekst die je schrijft voor bijvoorbeeld een magazine of een jaarrapport, een tekst die ooit zwart op wit zal verschijnen op een blad papier, ook helemaal anders dan een tekst die enkel en alleen digitaal zal verschijnen. 

Schrijven voor het web heeft zo zijn hele eigen set van regels. Niet alleen moeten je teksten makkelijk scanbaar zijn voor je menselijke bezoekers, maar ook naar SEO toe moeten ze in orde zijn voor wanneer de zoekmachines hun kleine, digitale afgevaardigden laten langskomen.

Mini-cursus twv €49

Verborgen pagina’s inzetten om te converteren

Iedere website heeft een aantal verborgen pagina’s. Ja, zelfs jouw website heeft die pagina’s en waarschijnlijk weet je het niet eens. Als je je eigen website in elkaar hebt gestoken, heb je ongetwijfeld geen rekening gehouden met deze pagina’s.

Op zich is dat zeker niet erg. Het zijn zeker niet je meest bezochte pagina’s, maar je kan ze nog steeds inzetten om potentiële klanten te bereiken en jouw producten of diensten te verkopen. Of om nieuwe leads te genereren. 

Cursus twv €129

Divi Deep Dive

Divi is zo’n tool waarvan je 80% van de tijd maar 20% van de functionaliteiten van gebruikt. Zelf bouw ik de meeste sites met hooguit vier, vijf verschillende modules. De toeters en bellen laat ik doorgaans achterwege.

Maar het zijn net die toeters en bellen die soms van pas komen als je van je website die marketingtool wil maken waar je zo van droomt. Daarom dat je als deelnemer van het WebKick Traject meteen toegang krijgt tot deze vervolgcursus. Zo haal je het meeste uit je Divi website.

WebKick Traject
Gepersonaliseerde analyse

Bloggen voor Business masterclass

Schrijf je je in voor zondag 30 juni 2024 om 23u59, dan krijg je toegang tot de masterclass Bloggen voor Business ter waarde van €39.

Je denkt misschien dat bloggen met de komst van social media een stille dood gestorven is, maar niets is minder waar. Bloggen is springlevend en er zijn genoeg redenen waarom jij er mee aan de slag zou moeten gaan voor je business.

vanaf €698 excl. btw (of betaal in schijven vanaf €116,50 excl. btw)

Wat je krijgt als je je inschrijft voor het WebKick traject

 • Toegang tot de cursus. De cursus bestaat zowel uit tekstmateriaal als videomateriaal, want soms is het makkelijker om bepaalde zaken uit te leggen via een screencast. Je kan deze cursus op je eigen tempo volgen zodat wanneer het even druk is, je toch niet achterloopt. Je krijgt meteen toegang tot het leerplatform.
 • Huiswerk. Jawel. Huiswerk. Theorie is één ding, maar die theorie toepassen, daar ga je pas echt iets uit opsteken. De cursus zit dus boordevol met opdrachten die je kan toepassen.
 • Levenslang toegang tot de cursus. Als je dan over een paar maanden of zelfs volgend jaar iets wil aanpassen aan je website en je weet niet meer helemaal wat of hoe, dan kan je het eerst op je gemak de nodige informatie terug opsnorren in de cursus. 
 • Templates voor specifieke pagina’s om mee aan de slag te gaan. Je zal me doorheen de cursus heel vaak horen zeggen dat je het warm water niet moet uitvinden. Deze paginatemplates maken jou het leven weer wat makkelijker.
 • Een Divi API key ter waarde van $249. Hierdoor krijg je alle updates van Divi. Komt Divi met nieuwe features op de proppen? Dan krijg jij die ook door deze key.
 • Les van een enthousiaste vaknerd. Dat ben ik dus. Hallo. 😉 Mijn eerste website maakte ik toen ik vijftien was. Later draaide ik meer dan tien jaar mee als webdesigner binnen een webbureau en maakte tal van websites voor grote spelers. Sinds 2018 maak ik websites voor andere ondernemers als zelfstandige.
Tien jaar zelfstandige

Wanneer start de cursus?

Je krijgt meteen toegang tot het leerplatform. Je kan meteen aan de slag met de module rond strategie en rond wireframes, maar dan komt strenge juf Kathleen naar boven. Je krijgt pas toegang tot de design-module en alle modules die daarop volgen eens je je wireframes hebt ingediend. Kwestie dat je eerst even focust op de fundamenten van je website.

Kathleen Verhetsel

Hey! Ik ben Kathleen

Ik help ondernemers van online bezoekers, klanten te maken door design strategisch in te zetten

Je snapt dat het oog ook wat wil en dat je wat tijd en energie moet steken in het visuele aspect van je zaak.

Na meer dan tien jaar voor een webbureau te hebben gewerkt als grafisch vormgeefster en daarna op zelfstandige basis, kan ik je wel wat kneepjes van het vak leren.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor deze cursus?

Uiteraard heb je een computer nodig waarmee je aan de slag kan gaan. Pen en papier komen ook altijd van pas om schetsen te maken en om de nodige ideeën op te schrijven.

Om je website live te zetten en toegankelijk te maken voor het grote publiek, heb je een domeinnaam en hosting nodig.

Hoeveel tijd heb ik ongeveer nodig voor deze cursus?

Een website bouwen kost tijd en moeite. Als je het ooit al een keer in het verleden zelf hebt geprobeerd, dan moet ik je dat niet uitleggen. Reken dus zeker op 2 à 3 u per week gedurende drie maanden. Maar door er nu éénmalig heel wat tijd in te steken, bouw je wel een website die je van binnen en van buiten kent. Als jij later dan toch een nieuwe salespagina wil toevoegen of je homepagina helemaal wil omgooien, dan kan je dat omdat je weet hoe dat moet.

Hoe lang krijg ik toegang tot deze cursus?

Je krijgt levenslang toegang tot het leerplatform. Of toch totdat er een zombie apocalyps uitbreekt of iets dergelijks. Als je dan over een paar maanden of zelfs volgend jaar iets wil aanpassen aan je website en je weet niet meer helemaal wat of hoe, dan kan je het eerst op je gemak de nodige informatie terug opsnorren in de cursus. 

Is deze cursus iets voor mij?

Deze cursus is ideaal voor iedereen die een website wil waar een duidelijke strategie achter zit én die een website wil die er professioneel uitziet zonder duizenden euro’s uit te geven aan een website op maat.

Heb je hierover een specifieke vraag? Stel ze gerust via het contactformulier, stuur een DM op Instagram of een berichtje via Whatsapp

Kan ik in schijven betalen?

Yes! Je kan de cursus in één keer betalen of je kan kiezen om de cursus in termijnen te betalen. Als je doorklikt op de “schrijf mij in” knop kan je daar de exacte bedragen zien.

Is er een extra kost verbonden aan gespreid betalen?

Nee. Daar doen we niet aan mee. Als je kiest om in schijven te betalen, dan komt er geen extra kost bij kijken.

Moet ik zelf Divi aanschaffen?

Nee. Je krijgt van mij een API key die je kan gebruiken voor jouw project. 

Is er een refund policy?

Nee, die is er niet. Je gaat pas aan het einde van het traject het resultaat hebben: een website. Dan pas kan je echt zien dat heel het traject werkt, maar daarvoor moet je het natuurlijk wel van begin tot einde doorlopen. Wil je graag weten of deze cursus iets is voor jou? Boek dan gerust een kennismakingscall in.

Help! Ik heb een vraag die hier niet tussen staat

Geen probleem. Stel ze gerust via het contactformulier, stuur een DM op Instagram of een berichtje via Whatsapp. Ik probeer je zo snel mogelijk te helpen zodat jij een gegrond keuze kan maken of deze cursus iets is voor jou of niet. 

Zin om je website grondig aan te pakken de komende maanden?

vanaf €698 excl. btw (of betaal in schijven vanaf €116,50 excl. btw)

Pin It on Pinterest