Divi: Mijn geheime wapen om websites mee te bouwen

 Je vraagt je misschien af wat de beste tool is om je website mee te bouwen. Ik vrees dat daar geen pasklaar antwoord voor is. Dat is net zoals met supermarkten. De ene gaat liever naar de Colruyt, de andere naar de Delhaize en nog iemand anders zweert bij Aldi.

Ik zelf bouw al jaar en dag websites met WordPress. Het gaat zelfs zo ver dat ik mijn allereerste blog back in the day nog heb gemaakt met de voorloper van WordPress. Jawel. Dus dat ik het systeem goed ken, is misschien een understatement.

Nu weet ik dat WordPress niet voor iedereen de meest evidente keuze is. Er is een leercurve en het vraagt wel wat technische vaardigheden. Plus je moet zelf je website onderhouden. Dat wil zeggen dat je op regelmatige basis plugins, thema’s en aanverwanten moet updaten. Bij een dienst zoals Squarespace heb je dat bijvoorbeeld niet.

Ze hebben de afgelopen jaren veel nieuwe features toegevoegd waardoor het makkelijker is om met een blokkensysteem zelf een leuke pagina samen te stellen. Dat heeft het systeem volgens mij al een pak toegankelijker gemaakt voor mensen die zelf hun website willen bouwen met WordPress.

Maar het kan nog beter.

Divi: een visueel blokkensysteem

Een aantal jaren geleden ontdekte ik Divi van Elegant Themes. Divi was in eerste instantie een blokkensysteem dat vastklikte in WordPress dat toen nog geen eigen blokkensysteem had (intussen is er Gutenberg). En het grote voordeel was dat je op een visuele manier de pagina’s van je website kan aanpassen. What you see is what you get. Heerlijk vond ik dat.

Opeens was het niet meer nodig om via het WordPress dashboard te gaan als ik een kleine tekstaanpassing wilde doen. Ik kon mijn blogberichten visueel aantrekkelijker maken door met kolommen en aanverwanten te werken. In een handomdraai werkte ik landingspagina’s uit voor nieuwe cursussen en aanbiedingen. Een hele wereld van mogelijkheden ging voor me open.

Wil je eens zien wat ik allemaal op korte tijd uit mijn mouw schud met WordPress en Divi? Kijk dan zeker eens naar dit demofilmpje.

Mijn kennis over WordPress, Divi en alles wat met die combinatie mogelijk is, wil ik graag met jou delen. Ik wil je laten zien wat jij allemaal kan met je website zonder dat je heel technisch onderbouwd moet zijn. Ik wil dat jij van je website een echt werkpaard maakt dat dag en nacht paraat staat.

Zelf leer ik nog iedere dag bij en ontdek ik nieuwe trucjes die mij als online ondernemer helpen. Die trucjes deel ik natuurlijk ook met heel veel plezier zo kan ik jou ook helpen een betere online ondernemer te worden.

Ik heb er alvast zin in om samen met jou op die avontuur te gaan. Jij hopelijk ook!

Vers bloed naar je website lokken

Uiteraard willen we allemaal graag meer bezoekers over onze virtuele vloer krijgen. Bezoekers zijn namelijk potentiële klanten, dus meer bezoekers zou moeten leiden tot meer conversie en verkoop, toch? Maar hoe zorg je er nu voor dat er meer mensen hun weg vinden naar jouw website? In dit e-boek vind je tal van tips die net ietsje verder gaan dan enkel en alleen "zorg dat je gevonden wordt in zoekmachines".

Birth Matters

Pin It on Pinterest

Share This