Waarom bloggen nog steeds relevant is anno 2024?

Je denkt misschien dat bloggen een stille dood is gestorven met de opkomst van social media, maar niets is minder waar. Anno 2024 is bloggen nog steeds springlevend, vooral dan het zakelijk bloggen. Het persoonlijk bloggen is aan een opmars bezig, heb ik de indruk, maar zakelijk bloggen is nooit weggeweest.

Ik raad dan ook iedere ondernemer aan om er werk van te maken van een blog. Er zijn tal van voordelen aan verbonden. Het is een geweldige manier om je expertise te delen met de wereld op een platform waar jij zelf de touwtjes in handen hebt.

Deel je gedachten, kennis en expertise

Bloggen kan een geweldige manier zijn om je gedachten, meningen en ideeën over een bepaald onderwerp te uiten. Zelfs als er al veel blogs zijn over hetzelfde onderwerp, kan jouw unieke perspectief en stem je blog laten opvallen en waarde bieden aan je bezoekers. Op die manier leren nieuwe, potentiële klanten je kennen, ontdekken ze waar je voor staat en wat belangrijk is voor jou.

Natuurlijk deel je ook de nodige expertise via de blogartikels die je deelt. Mensen gaan leren wat jij in petto hebt en waarvoor ze terecht kunnen bij jou. Door consequent kwaliteitsvolle blogberichten te delen (je weet wel, lange, doordachte content waar je bezoeker ook iets aan heeft) kun je je bezoekers omvormen naar een trouwe volger die om de zoveel tijd eens komt piepen op je blog om te zien of er weer een nieuw artikel is verschenen.

Bloggen voor business

Bloggen om te netwerken en samenwerkingen te vinden

Bloggen kan ook een geweldige manier zijn om in contact te komen met andere mensen in jouw niche of vakgebied. Door te reageren op andere blogs, samen te werken aan gastberichten en in contact te komen met je bezoeker, kun je relaties opbouwen met andere gelijkgestemde individuen en mogelijk zelfs nieuwe zakelijke connecties vinden.

Een blog is dat stukje op je website waar het meeste interactie mogelijk is. Het is daar waar mensen kunnen reageren en in gesprek kunnen gaan met jou. Voor mij heeft dat in het verleden voor heel wat mooie vriendschappen en samenwerkingen gezorgd, niet alleen professioneel, maar ook privé. Zo heb ik dankzij mijn persoonlijke blog back in the day de nodige connecties gelegd die er uiteindelijk voor zorgden dat ik aan de slag kon als grafisch vormgeefster bij een webbureau.

Bloggen voor conversie

Het is te gek voor woorden om géén call to action toe te voegen aan je blogartikels. Als je toch al je expertise aan het delen bent, dan kan je toch evengoed verwijzen naar een product of dienst dat je aanbiedt rond hetzelfde onderwerp. Toch? Het is de ideale plek! Je bezoeker is duidelijk geïnteresseerd in dat ene onderwerp, anders zou die het blogartikel in kwestie niet aan het lezen zijn.

En laat ik meteen het goede voorbeeld geven door een kaderstukje toe te voegen met daarin een call to action voor de masterclass Bloggen voor Business. Hey, je bent een artikel aan het lezen over bloggen, dus waarschijnlijk ben je geïnteresseerd in dat onderwerp. See what I did there? 😉

Website op maat Kathleen Verhetsel

Bloggen voor Business

In de masterclass Bloggen voor Business ga ik dieper in op zakelijk bloggen, zowel de theoretische kant rond SEO en conversie, maar ook de praktische kant. Zo leer je werken met een content calendar en brainstormen, zodat je altijd weet waarover te bloggen. 

Bloggen voor SEO

Zoekmachines zoals Google houden van websites die regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe inhoud. Het doel van zo’n zoekmachine is natuurlijk om de persoon die iets zoekt zo snel mogelijk de juiste, meest relevante informatie te laten vinden. Dat zorgt voor blij gebruikers van zoekmachines en dat zijn gebruikers die terugkeren en die zoekmachine in kwestie opnieuw zullen gebruiken.

Door regelmatig nieuwe blogposts te publiceren, geef je zoekmachines een signaal dat je website actief en relevant is. Vandaar dat websites die regelmatig worden geupdate zoals via een blog, hoger zullen scoren in zoekresultaten.

Vers bloed naar je website lokken

Uiteraard willen we allemaal graag meer bezoekers over onze virtuele vloer krijgen. Bezoekers zijn namelijk potentiële klanten, dus meer bezoekers zou moeten leiden tot meer conversie en verkoop, toch? Maar hoe zorg je er nu voor dat er meer mensen hun weg vinden naar jouw website? In dit e-boek vind je tal van tips die net ietsje verder gaan dan enkel en alleen "zorg dat je gevonden wordt in zoekmachines".

Birth Matters

Pin It on Pinterest

Share This