Waarom ik WordPress websites bouw voor online ondernemers

Ik maakte mijn eerste website toen ik vijftien was. Op de computer van mijn vader, die zelf informaticus was, had ik Microsoft Fontpage geopend en was ik aan het prutsen geslagen. Ik had vier illustraties gemaakt in Paint. Die stonden naast elkaar op één pagina en als je op één van die illustraties klikte, dan opende het mailprogramma met daarin het e-mailadres van één van mijn vier vriendinnen. Een soort van adresboek, zeg maar.

Mijn vader had dit gezien en moet het interessant hebben gevonden. Hij is een man van weinig woorden, maar een tijdje later kwam hij thuis met een boek rond html/css. Ik typte een volledig hoofdstuk html en css code over en publiceerde nog een dikke week later, met de hulp van mijn papa, mijn allereerste website op Geocities.

En ik wist “Dit is het! Dit wil ik doen!”

Het combineerde zoveel van mijn interesses: het creatieve in combinatie met het technische, het schrijven van teksten, het uitwerken van beeldmateriaal,… Dit was het gewoon. Dit wilde ik doen.

Doorheen de jaren die volgde merkte ik dat er zoveel mogelijk was met websites. Ik meldde me als zestienjarige aan op een site waar je een online dagboek kon aanmaken. Dat was nog lang voor het woord “blog” mainstream werd. Maar ik vond het heerlijk mijn verhalen en gedachten te delen met onbekenden online. Tegelijk vond ik het fantastisch dat ik zelf de avonturen van anderen die net als mij regelmatig alles neerpenden en publiceerden kon volgen .

Later ontdekte ik dat websites een geweldige manier zijn om informatie uit te wisselen. Op mijn achttien trok ik als uitwisselingsstudent naar IJsland en kon ik mensen op de hoogte houden van mijn avonturen daar, maar ik kon ze ook het land en de tradities daar beter leren kennen.

Waarom ik WordPress websites bouw voor ondernemers die de wereld willen veranderen

Of ik kon websites gebruiken om mensen te entertainen. Toen ik aan de hogeschool Journalistiek studeerde, startte ik een webcomic: een online strip waar mensen mijn dagelijkse belevenissen konden lezen. Zo goed als iedere dag publiceerde ik zo’n stripje met vier kaders. Superbasic, maar er zijn tot op de dag van vandaag nog steeds mensen die vragen of het ooit terugkomt.

En nog later, toen ik aan de slag ging bij een webbureau in Leuven, ontdekte ik dat websites er ook voor kunnen zorgen dat mensen bij je bedrijf kopen. Dat ze je bedrijf of organisatie leren vertrouwen en dat ze je kunnen vinden via die paar pagina’s die jij op het internet publiceert, maar dat je er dan wel een strategie achter moest steken.

Het was tijdens die periode dat ik zelf begon met online ondernemen, dat ik zélf mijn eigen kennis bundelde en verkocht in online cursussen. Eerst over bloggen, later ook over grafische vormgeving.

Het was toen dat ik zag hoe één website mijn leven kon veranderen. Hoe wekelijks een blogbericht publiceren, ervoor kon zorgen dat mensen mij zagen als expert. Hoe ik met een duidelijk gestructureerde salespagina mensen, die me nog nooit in het echt hadden ontmoet en waar ik letterlijk nog nooit een woord mee had gewisseld, kon overtuigen om een cursus te kopen die online zou doorgaan.

Het was toen dat ik besefte, dat zo’n website niet alleen mijn leven kon veranderen, maar ook dat van andere mensen. Niet alleen kon ik door mijn kennis en cursussen aan te bieden de wereld veranderen, maar ik kon mensen die hetzelfde wilde doen, helpen door een website te bouwen. Laat dat nu net iets zijn waar ik goed in was en waar ik massa’s ervaring mee had.

Ik merk vooral dat het technisch gegeven niet altijd even evident is voor vrouwelijke ondernemers waarvan de talenten meer liggen bij het helpen van mensen, het coachen van mensen. Door net die ondernemers te helpen om meer klanten te bereiken via een website kan ik hen helpen om zelf meer mensen te helpen. Door mijn technische skills te combineren met mijn heldere manier van zaken uit te leggen, kan ik een technisch onderwerp opeens toegankelijk maken.

Zo kan ik ervoor zorgen dat gedreven onderneemsters zélf hun website kunnen aanpassen of nieuwe pagina’s kunnen aanmaken zonder dat ze schrik moeten hebben om hun website kapot te doen. Zo kan ik ervoor zorgen dat vrouwelijke onderneemsters willekeurige bezoekers kunnen omzetten naar klanten via hun website. Zo kan ik ervoor zorgen dat zij hun boodschap kunnen delen met de wereld.

Zo kan ik de wereld helpen veranderen, door te zorgen dat mijn klanten hun klanten kunnen helpen.

En ja, dat html/css boek dat ik van mijn papa kreeg, dat staat hier nog steeds in mijn boekenkast. Yup.

Zin om samen te werken?

Kriebelt het om samen je website aan te pakken, maar heb je toch nog een aantal vragen?
Aarzel niet, boek een gratis kennismakingsgesprek en laat weten waar jij nood aan hebt!

Pin It on Pinterest

Share This