Waarom je deze zomer werk moet maken van je website

Je hebt het ongetwijfeld al gemerkt: de zomer staat voor de deur. Tijd om even uit te rusten en op adem te komen na die eerste helft van het jaar. Of om helemaal te ontspannen na het schooljaar. De zomer is de ideale moment om de wereld te ontdekken door op reis te gaan of om terug wat meer tijd door te brengen met je gezin, familie en vrienden.

En het is ook de ideale moment om aan je website te sleutelen.

Say what?! Jawel. De zomer is eigenlijk ook de ideale moment om een beetje te experimenteren met je website. Aangezien er zoveel mensen op reis zijn of hun buiken aan het volsteken zijn met bbq, ijsjes en ander lekkers, wordt er maar weinig omgekeken naar websites. Als jij dan per ongeluk een pagina verwijderd of een link verkeerd legt, dan zal niemand dat merken. Of toch maar maar héél weinig mensen. Dus hoe gek het ook klinkt, de zomer is de ideale moment om te prutsen aan je virtuele stek.

Ik weet het, ik weet het, je zou liever zelf buiten zitten in het zonnetje met een lekker koud drankje, maar zelfs als je maar een uurtje per week tijd maakt om één verandering te door te voeren, kan dat een serieuze impact hebben. Eén kleine aanpassing kan een wereld van verschil maken voor je website.

Wat als je dat nu eens zou doen? Wat als je gedurende de negen weken van de zomervakantie iedere week één ding aanpast aan je website en hem op die manier nog beter maakt? En wat als ik je daar nu eens mee zou helpen?

Dat is exact wat ik ga doen tijdens de WebKick Summer Challenge. Gedurende negen weken, van begin juli tot eind augustus, stuur ik je één keer per week een mailtje met een tip en een opdracht om jouw website te verbeteren. De ene keer zal dat over de inhoud van je website gaan, de andere keer over een bepaalde pagina of zelfs een bepaald element op een bepaalde pagina.

Negen weken aan een stuk werk je één uurtje per week aan jouw website waardoor je bezoekers sneller hun weg zullen vinden naar de juiste informatie, zowel door de inhoud aan te passen als door te werken met visuele trucjes. Eén uurtje per week. En je kan de opdrachten nog steeds uitvoeren op een zonnig terras met een koud drankje aan je zijde. Beloofd.

Klinkt dat als een uitdaging die je wel wil aangaan? Schrijf je dan nu in voor de WebKick Summer Challenge. We vliegen er in vanaf maandag 4 juli 2022.

Dan gaan we samen de handen uit de mouwen steken en jouw website verder optimaliseren de komende maanden. Hopelijk doe jij ook mee. In het najaar kan je dan de vruchten plukken van je werk tijdens de zomermaanden. Mark my words.

Vers bloed naar je website lokken

Uiteraard willen we allemaal graag meer bezoekers over onze virtuele vloer krijgen. Bezoekers zijn namelijk potentiële klanten, dus meer bezoekers zou moeten leiden tot meer conversie en verkoop, toch? Maar hoe zorg je er nu voor dat er meer mensen hun weg vinden naar jouw website? In dit e-boek vind je tal van tips die net ietsje verder gaan dan enkel en alleen "zorg dat je gevonden wordt in zoekmachines".

Birth Matters

Pin It on Pinterest

Share This