Wat is het doel van jouw website?

Er zijn heel veel tools te vinden om je eigen website mee te maken. Hoewel het tegen mijn eigen business is, moedig ik mensen keihard aan om hun eigen website te bouwen. Als je zelf je eigen website bouwt, dan wéét je hoe die in elkaar zit en dan wéét je ook hoe je bepaalde zaken moet aanpassen.

Ik zie het helaas maar al te vaak dat een professionele webbouwer aan de slag gaat met een website en die online zet, maar dan niet uitlegt hoe een nieuwe pagina moet aangemaakt worden. Of hoe je een bepaalde tekst kan aanpassen. Of hoe je de statistieken van je eigen website kan lezen.

Of ze vragen voor iedere aanpassing een flinke som geld.

Nope. Niet ok. Dat bezorgt me de kriebels. Vandaar dat ik helemaal pro je eigen site bouwen ben. Maar er is één grote fout die ik mensen die hun eigen site bouwen keer op keer zie maken. De kans is groot dat jij dit ook hebt gedaan. Niks mis mee. We fiksen dat.

De meeste mensen die zelf hun website bouwen, focussen zich op hoe de website eruit ziet. Zijn de kleurtjes juist? Past het lettertype wel bij de huisstijl? Is die foto wel leuk genoeg? Geen onbelangrijke details, dat zeker niet. Maar ook niet het belangrijkste.

Een website is een functionele tool binnen je bedrijf en heeft dus een doel nodig. Wat is het doel van je website? Daar wordt helaas minder over nagedacht bij zelfbouwers. Heel het strategische luik is bijzaak, zo lijkt het wel, terwijl dat dat net het allerbelangrijkste is. Je bouwt ook geen huis op fundamenten die niet stevig zijn, anders zakt je prachtige nieuwbouw binnen de kortste keren in elkaar als een kaartenhuisje.

Wat is het doel van je website?

Aan de hand van het antwoord op die vraag, ga je bepalen wat je call to action is waar je op gaat focussen. Je gaat je navigatie opbouwen rond dat ene doel. Je gaat je bezoeker sturen naar bepaalde pagina’s door bepaalde grafische truken van de foor in te zetten. Alles draait om dat ene doel.

Want een website zonder een strategie, dat is uiteindelijk gewoon een mooi prentje op het internet. En zo zijn er helaas al heel veel.

Dus wat is het doel van jouw website? Wat wil jij bereiken met je website? Wil je ervoor zorgen dat er meer kennismakingsgesprekken geboekt worden? Wil je meer producten verkopen? Wil je meer mensen informeren rond een bepaald thema? Wil je gewoon duidelijk communiceren wat de openingsuren van je bedrijf zijn?

Een goede website start bij die vraag én bij het antwoord op die vraag.

Vers bloed naar je website lokken

Uiteraard willen we allemaal graag meer bezoekers over onze virtuele vloer krijgen. Bezoekers zijn namelijk potentiële klanten, dus meer bezoekers zou moeten leiden tot meer conversie en verkoop, toch? Maar hoe zorg je er nu voor dat er meer mensen hun weg vinden naar jouw website? In dit e-boek vind je tal van tips die net ietsje verder gaan dan enkel en alleen "zorg dat je gevonden wordt in zoekmachines".

Birth Matters

Pin It on Pinterest

Share This